Meteen naar de inhoud

Voedingscoach Ilona:
word de baas over je eetgedrag

Ben jij voor je gevoel ook al je hele leven bezig met afvallen?
Als voedingscoach help ik je naar een betere relatie met eten waardoor jij de baas over je eetgedrag wordt.


De rol die eten in jouw leven is gaan spelen

Je hebt vast al wel eerder een dieet geprobeerd of andere pogingen gedaan om af te vallen. Je ging dan een paar maanden op een houtje bijten totdat je (bijna) je streefgewicht had bereikt. Vervolgens verviel je langzaam maar zeker in oude eetgewoontes en kwamen de kilo´s ook weer terug.

Met mijn aanpak als voedingscoach richten we ons niet alleen op jouw eetpatroon, maar kijken we ook naar jouw eetgedrag en de rol die eten in jouw leven is gaan spelen.

Wat zorgt ervoor dat je uiteindelijk toch voor koekjes, chips of chocola gaat in plaats van fruit?

Waarom kies je voor die snelle afhaalmaaltijd en niet voor een gezonde maaltijd?

Waar zit het hem in dat je niet stopt met eten als je eigenlijk al lang vol zit?

Waarom ga je eten als je boos, verdrietig, gefrustreerd of gestresst bent?

Zolang er geen aandacht voor jouw eetgedrag is, zal er op langere termijn niets veranderen. Je zult in dezelfde valkuilen blijven stappen en gewoon weer aankomen, nadat je met veel moeite je overtollige kilo’s kwijt bent geraakt.

Je kunt prima weten WAT je moet eten om af te vallen. Maar als dat vervolgens niet lukt heb je daar heel weinig aan.

Met mijn ‘Fijne relatie met eten en jezelf’ traject help ik je als voedingscoach om in 3 tot 4 maanden een stevige basis te leggen voor een levensveranderende transformatie waarbij jouw strijd met de kilo’s eindelijk ten einde komt.

Ik was al eerder bij diëtisten geweest, maar na het traject kwam ik altijd weer aan. Nu met Ilona heb ik het vertrouwen dat ik het wel vol hou. Waarom? Omdat ze verder kijkt dan alleen maar je voeding. Ook je levensstijl wordt onder de loep genomen (soms best confronterend). Het heeft mij in ieder geval veel opgeleverd. Ik zit beter in mijn vel, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik raad Ilona dus zeker aan. – Dion –

Wat is een voedingscoach eigenlijk?

Ik noem mijzelf ‘Health Coach’, maar van oorsprong ben ik een voedingscoach. Ik begeleid mensen met normale, gezonde voeding naar een blijvend levensstijl, waar zij blij van worden. Op de manier die bij hun past. Hun drukke, hectische leven heeft ervoor gezorgd dat ze in de loop der jaren eerder voor gemak kozen dan ‘gezond’. Nu worstelen ze met overgewicht, een gebrek aan zelfvertrouwen en energie en zitten ze niet lekker meer in hun vel.

Zelf weet ik maar al te goed hoe dat voelt. Voordat ik voedingscoach werd, was ik zelf te zwaar en dat maakte me onzeker en ongelukkig.

Wat ik ontdekte

Gedurende mijn afvalproces ontdekte ik dat er meer nodig is dan alleen het aanpassen van je eetpatroon. Om blijvend slank en energiek te worden is het ook belangrijk om inzicht in je eetgedrag te krijgen. Je moet tussen je oren kruipen en beseffen waarom je op bepaalde momenten eet. Wat jouw valkuilen zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Maar boven alles gaat het erom dat je inzicht krijgt in wat jij nodig hebt. Dat je jezelf weer gaat waarderen en op nummer 1 gaat zetten.

Als voedingscoach help ik je dus niet alleen met het maken van betere keuzes. Ik begeleid je naar een pad waarbij je beter voor jezelf gaat zorgen, zodat jij die keuzes gaat maken die belangrijk zijn voor jou. En dat jij weer in jezelf gaat geloven.

Ik ben gedurende het traject van 6 afspraken, bijna 10 kilo afgevallen. Ilona heeft mij weten te motiveren, maar niet op een te strenge manier. Ze gaf me regelmatig complimentjes. Ook als het me niet helemaal gelukt was om een bepaald gewicht te bereiken keek ze naar wat wel goed gegaan was. Ik weet nu wat ik kan eten om af te vallen en ik heb goede alternatieven gekregen voor tussendoortjes. Ook heb ik tips gekregen om mijn gewicht vast te houden. Ze heeft kennis van voeding en kan de juiste informatie geven. Ilona is iemand die veel empathie toont. Ze heeft een persoonlijke benadering en snapt dat het leven meer is dan afvallen en met je gewicht bezig zijn. Voedingscoach Ilona is een topper en een echte aanrader! – Gosia –