Meteen naar de inhoud

Samen sta je sterker

Je worstelt met je overgewicht, hebt al vele afvalpogingen gedaan, maar loopt steeds tegen dezelfde dingen aan.

Hoe fijn zou het dan zijn als je het hier met een groepje gelijkgestemden over kunt hebben.
Vrouwen met wie je van gedachten kunt wisselen, ervaringen kunt delen. Van wie je erkenning krijgt voor de problemen waar je tegenaan loopt. Je bent immers niet de enige! Om elkaar zo te steunen en te motiveren en dat op een luchtige, ontspannen manier.

“Je staat er niet alleen in

Onder begeleiding van Marjo Janssen en Ilona Roepen (Health Coach Ilona) kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen, maar dit is geheel afhankelijk van de input en behoefte van de groep.

-Weerstand ervaren van gezinsleden als je bepaalde eetgewoontes wilt veranderen.
-Omgaan met sociale gelegenheden waar altijd eten bij hoort.
-Weinig zelfvertrouwen hebben, niet blij zijn met jezelf en je lichaam.
-Op moeten boksen tegen het schoonheidsideaal.
-Hoge verwachtingen van jezelf hebben, niet alleen op eetgebied.
-Altijd maar druk zijn en weinig tijd hebben voor jezelf en als je dit hebt je schuldig voelen.
-Meer zijn dan alleen een moeder of partner. Wat geeft jou houvast, energie en inspiratie in het leven?
-Omgaan met stress, slecht slapen.
-Omgaan met emoties, eten uit emotie, eetbuien.
-Hormonen.

Belangrijk: Wij vinden het erg belangrijk dat jij je tijdens de bijeenkomst op je gemak voelt. Wij zorgen dus voor een fijne, veilige en ontspannen sfeer met de nodige dosis humor. We laten je altijd in je waarde en verplichten je tot niets. Luister je liever dan is dat ook helemaal oké.

Hoe gaan we dat doen?

Naast de individuele trajecten van Health Coach Ilona bieden wij één keer per maand een groepsbijeenkomst aan (totaal 4 bijeenkomsten). Je kunt je ook opgeven als je geen individueel traject volgt. En vind je het fijn om samen met een vriendin, zus, moeder, collega of buurvrouw te komen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Kosten en aanmelding

Op dit moment zijn wij aan het proefdraaien. Wil je een keer meedoen? Vul het contactformulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

De kosten bedragen 40 euro voor de 4 bijeenkomsten. Je komt samen met een vaste groep van 6 – 8 deelneemsters en de bijeenkomsten vinden plaats op woensdag- of vrijdagochtend van 9.30 u – 11.30 u in Sprundel.

De eerstvolgende groep zal plaatsvinden zodra er genoeg aanmeldingen zijn.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar Ilona: [email protected] of vul onderstaand contactformulier in.


Contactformulier


  Wie zijn wij

  Marjo Janssen heeft een ruime ervaring opgedaan als maatschappelijk werker en docent binnen verschillende hulpverleningsorganisaties. Zij is na haar H.B.O.-maatschappelijk werk studie o.a. opgeleid aan de Interactie Akademie in Antwerpen. De visie van dit opleidingsinstituut sluit erg aan bij de uitgangspunten die zij in het uitoefenen van haar vak ook heel belangrijk vindt, namelijk: een mens maakt deel uit van vele samenlevingsverbanden en dat maakt het leven soms (heel) ingewikkeld. Immers: mensen zijn ook allemaal verschillend.
  Haar werkwijze kenmerkt zich met name in het stil staan bij wat verschillen kunnen aanrichten, het opsporen en versterken van de gave terreinen, van datgene wat goed gaat en het creëren van mogelijkheden om die verschillen te kunnen hanteren.

  Naast haar praktijk van maatschappelijk werker is de dans een belangrijke inspiratiebron en is zij de laatste jaren werkzaam als ceramist. De combinatie van deze verschillende activiteiten vormen een belangrijke bron van creativiteit voor de hulpverleningspraktijk, zowel wat betreft aanpak als wat betreft de variatie van werkvormen. Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen van een trainings-  en cursusaanbod waar bovenstaande cursus deel van uitmaakt.

  Ilona Roepen heeft sinds augustus 2020 een eigen praktijk als gewichtsconsulent in Sprundel. Tijdens haar afvalproces kreeg ze een grote interesse in alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Nadat ze zelf 30 kg afgevallen was besloot ze andere vrouwen hier ook bij te helpen en ging ze een opleiding volgen.
  Haar drijfveer: ze ervoer zelf aan den lijve wat afvallen met je zelfvertrouwen en geluk kan doen en gunt dit andere vrouwen ook. Niet met een dieet wat alleen op korte termijn werkt, maar met een aanpak gericht op een blijvend resultaat. Ze is zich gaan specialiseren en verdiepen in de psychologie van eetgedrag. Wat maakt dat wij bepaalde eetkeuzes maken? Waarom lukt het de meeste mensen niet om hun nieuwe gewicht vast te houden?

  Ze richt zich in haar praktijk vooral op vrouwen die al hun hele leven bezig zijn met afvallen en hun gewicht. Slimme vrouwen die heus wel weten wat ze moeten eten, wat ze zouden moeten doen, die ook een prima leven hebben, maar die het op de een of andere manier niet lukt om een stabiel gewicht te bereiken. Binnen haar praktijk staat naast een voedzaam eetpatroon een fijne, relaxte relatie met eten én jezelf centraal.

  Heb je vragen stuur gerust een mailtje naar [email protected] Wil je je aanmelden dan kan dat via hetzelfde e-mailadres of het contactformulier op deze pagina!