Meteen naar de inhoud

Over mij

‘Dat ik zo’n transformatie zou ondergaan had ik nooit verwacht’

Mijn verhaal

Een aantal jaar geleden zat ik in dezelfde situatie als jij. Ik was te zwaar en dat maakte me erg onzeker en ongelukkig. Steeds weer die confrontatie met mezelf in de spiegel, op een foto, of als ik nieuwe kleren moest kopen. Ik voelde me er verre van prettig bij, ongemakkelijk. Ik vergeleek mezelf ook constant met anderen en voelde me minderwaardig. Qua uiterlijk maar ook als persoon. Waarom zagen zij er wel leuk uit en moest ik altijd diezelfde wijde, saaie kleding dragen zodat alles voldoende bedekt was. Ik ondernam steeds minder, ging dingen uit de weg. Ik had weinig energie en nul conditie.

Maar dit is compleet veranderd. Ik vind mezelf nu wel de moeite waard en ik ben blij. Blij met hoe ik eruitzie, hoe ik over mezelf denk en hoe ik me voel. Kleding kopen is zelfs leuk geworden! Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen, onderneem meer en voel me krachtiger. Ik zorg beter voor mezelf, eet gezonder, beweeg meer en voel me daardoor fitter, energieker, gelukkiger en zelfverzekerder dan ooit. En hierdoor kan ik veel meer van het leven genieten.

‘Ik ben mezelf geworden’

Wat ik gedurende mijn afvalproces ontdekte, is dat het niet alleen draait om wat je eet. Een goed basiseetpatroon wat bij je past, wat je lekker vindt, wat ervoor zorgt dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen functioneren (dus ook koolhydraten), is belangrijk, maar inzicht krijgen in je eetgedrag ook! Waarom je op bepaalde momenten eet. Wat je valkuilen zijn en hoe je hiermee om kunt gaan.
Dat je inzicht gaat krijgen in wat JIJ nodig hebt. Op verschillende vlakken in je leven. Én dat je hier naar gaat handelen, luisteren. Dan zal je zien dat je lekkerder in je vel komt te zitten en dat je daar eten niet langer voor nodig hebt.
Het is belangrijk dat je jezelf weer gaat waarderen en op één gaat zetten. Zodat je goed voor jezelf gaat zorgen en die keuzes gaat en kan maken die belangrijk zijn voor JOU! Ook op eetgebied. En daar ga je ontzettend veel kracht en zelfvertrouwen uithalen. Je gaat weer in jezelf gaat geloven en dat zorgt ervoor dat je nooit meer anders wil. En dan krijg je die o zo belangrijke gezonde relatie met eten en jezelf!
En dat maakt het verschil. Het verschil in je leven lang op dieet of een stabiel gewicht bereiken waar jij je fijn bij voelt.

‘Uiteindelijk gaat het niet om het getal op de weegschaal maar om jou!’

En ook al ben ik 30 kg kwijt, uiteindelijk gaat het niet om dat getal, maar om hoe ik nu over mezelf denk. Hoe ik nu voor mezelf zorg. Om hoe gelukkig ik nu ben. Dat ik mezelf nu kan accepteren. Om dat ik echt kan genieten van eten. Dat ik ALLES kan en mag eten. Om de regie te hebben over mijn eigen eetgedrag. Dat ik bepaal wanneer ik wat wil eten en niet een dieet of dat stemmetje in m’n hoofd. Het heeft me zoveel gebracht. En dat gevoel, dat gun ik jou ook!

Ik geloof dat ook jij een stabiel gewicht kunt bereiken waar jij je fijn bij voelt. Dat ook jij voortaan ‘in control’ kan zijn. Je moet het alleen wel op de juiste manier aanpakken en daar kan ik je bij helpen.

Je bent tot meer in staat dan jezelf denkt. Ook jij kan dit. Ook jij verdient het om je goed te voelen over jezelf. Tevreden te zijn met hoe je eruitziet. Ook jij mag er zijn.

En dat is een van de redenen dat ik mijn eigen praktijk als anti-dieetcoach gestart ben. Om jou hierbij te helpen.

Maar ook omdat ik zie dat de standaard aanpak van afvallen, lijnen, op dieet gaan, keer op keer faalt. Dat het zorgt voor een verstoorde relatie met eten en jezelf. Dat je alleen nog maar gefrustreerder, wanhopiger en ongelukkiger achterblijft en het je bevestigt in gedachtes als ‘ik kan het niet, zie je wel ik ben zwak’. En DAT raakt mij. Jij verdient het niet om jezelf zo te voelen.

‘Dat eeuwige dieet is niet de oplossing. Verandering in je gedrag en denkwijze wel’

Tijd voor een andere aanpak

En daarom is het tijd voor een andere aanpak. Want dat al die modediëten en dieetboeken niet werken, dat weet je inmiddels vast. Net als de vele afslankproducten die je misschien een fortuin hebben gekost. Je bereikt er het tegenovergestelde mee: afvallen, maar ook weer aankomen met een aantal bonuskilo’s erbij én een slecht gevoel over jezelf. En zo blijft het een levenslange strijd. Een cirkel waar je maar niet uitkomt. Tot nu!

Jij weet heus wel wat je zou moeten eten, maar hoe je dat dan volhoudt dat is een tweede. En dat ga ik je laten zien. Je krijgt inzicht in waarom het steeds niet lukt, waar dat aan ligt en wat je moet doen en nodig hebt, om voor eens en altijd je gewicht vast te kunnen houden. Daar ga ik je bij helpen.

Wij gaan voor een duurzame oplossing waar jij als persoon vele malen sterker uitkomt. Waarin je een fijne relatie met eten én jezelf krijgt.

Gezond afvallen Health Coach Ilona Sprundel

Ik als coach

De reden waarom ik de juiste persoon ben om jou te helpen is dat ik door mijn eigen (afval)proces weet wat je doormaakt, waar je tegenaan loopt. Maar ik weet ook wat werkt en wat niet en wat nodig is om op gewicht te blijven. Ik ken dus beide kanten: ik weet hoe het voelt om te zwaar te zijn, welke strijd daarmee gepaard gaat en ik weet ook hoe het is om daarvan verlost te zijn. Wat een positieve uitwerking dit heeft op je leven. Én hoe je dat kunt bereiken.

Als coach word ik vaak omschreven als betrokken, behulpzaam, gedreven, positief en als iemand die goed luistert en bij wie je je op je gemak voelt.

Ben je op zoek naar iemand die jou weet te motiveren en inspireren, die je oprecht helpt, de tijd voor je neemt, die je steunt en met je meedenkt? Aan wie je al je vragen kunt stellen en die verstand van zaken heeft? Met Health Coach Ilona sta je er niet alleen voor. Ik heb al tientallen vrouwen mogen helpen en zou het leuk vinden als jij de volgende bent!

Mijn expertise

Naast ervaringsdeskundige ben ik ook aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland. Dat wil zeggen dat ik een gediplomeerd professional ben en dat mijn kennis up to date is. Daarnaast heb ik me gespecialeerd in de psychologie van eetgedrag en zit ik in de werkgroep van Diana van Dijken (voedingspsycholoog).

Naast kennis van voeding heb ik dus ook de expertise in huis om jou op het mentale vlak te begeleiden. Om samen te onderzoeken waar het hem in zit dat je steeds terugvalt en welke tools jij nodig hebt om jouw eetgedrag en patronen blijvend te veranderen.

Want afvallen draait niet alleen om eten. Afvallen en op gewicht blijven speelt zich vooral af in je hoofd. Wat jij denkt, voelt en vervolgens doet, bepaalt alles. Dan kun je nog zo goed weten wat je moet eten, als je dat niet lukt heb je daar mooi helemaal niks aan.

Vergoedingen zorgverzekering Health Coach Ilona

Wat zeggen klanten over mij

“Ilona is iemand die veel empathie toont. Ze heeft een persoonlijke benadering en snapt dat het leven meer is dan afvallen en met je gewicht bezig zijn.”

“Ik had niet het vertrouwen dat het me zou lukken. Ilona heeft me goede tips gegeven en ondanks weinig echt drastische aanpassingen begon ik gewicht te verliezen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik een dieet volgde.”

“Ilona neemt de tijd en luistert naar je. Ze gaf me regelmatig complimentjes. Ook als het me niet helemaal gelukt was om een bepaald gewicht te bereiken keek ze naar wat wel goed gegaan was.”

“Ik zit beter in mijn vel, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik raad Ilona dus zeker aan.”

Mijn boodschap aan jou

Heb je een goed gevoel bij mij als coach en spreekt mijn werkwijze jou aan? Dan wil ik je aanmoedigen om een eerste stap te zetten. Hoe spannend ook. Er maar over blijven twijfelen brengt je niet verder. Het houdt je in de situatie waar je nu in zit. Ook jij verdient het om je weer goed te voelen over jezelf. Ook jij bent het waard om dat leven te leiden wat je graag zou willen. Om die dingen te doen die je nu wellicht niet meer durft, kan of doet.

Vraag daarom een gratis kennismakingsgesprek aan. Het verplicht je tot niets. Bespreek met mij waar je tegenaan loopt en kom erachter of mijn traject wat voor je is. Is dit niet het geval, voel je geen klik, even goede vrienden, dan laten we het daarbij maar dan heb je aan jezelf laten zien, dat jij ertoe doet. Dat jij dit wil en klaar bent voor verandering.

Ja, ik wil een gratis kennismakingsgesprek!

    Nog wat weetjes over mij

    Mijn naam is Ilona Roepen, ik ben 40 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Sprundel in het zuiden van het land. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om actief bezig te zijn, ik heb een racefiets, ga naar de sportschool, maar vind het ook erg fijn om de rust op te zoeken. Door te wandelen in de natuur, te tuinieren of lekker te lezen. Daarnaast hou ik van uit eten gaan, een dagje of weekendje weg of op vakantie gaan. Kortom genieten van het leven.