Meteen naar de inhoud
Verleidingen Health Coach Ilona

Het Lifestyle 13 en Health Coach Ilona ‘Fijne relatie met eten’ traject

Heb jij al een heel verleden als het gaat om afvallen en diëten?
Maar heeft het je tot nu toe helemaal niets opgeleverd?

Dan ben je zeker niet de enige.

Sterker nog, je relatie met eten, de weegschaal en je lijf is waarschijnlijk alleen nog maar ingewikkelder geworden.

Dus is het tijd om het over een andere boeg te gooien. Om afscheid te nemen van diëten en je te gaan richten op wat er werkelijk toe doet. Om nu eens een eetpatroon te ontwikkelen wat bij JOU past en niet bij de regels van een dieet. Om inzicht te krijgen in waarom het steeds ‘mis’ gaat. Waarom je steeds terugvalt en geen maat kunt kunt houden bijvoorbeeld.

Want wat je zou moeten eten of doen, dat weet je eigenlijk best, maar op de een of andere manier lukt het gewoon niet. En juist daar gaan we mee aan de slag.

Stop met je zoektocht naar dat ene wonderdieet. En verspil niet langer je kostbare tijd, energie en wellicht ook geld, aan dat gevecht met eten en jezelf.

Maar werk samen met mij aan een ontspannen, gezonde relatie met eten.
Aan je weer lekker voelen in je vel.
En eindelijk tevreden zijn met jezelf.


Review
“Ilona neemt de tijd en luistert naar je.
Haar programma is niet standaard maar afgestemd op jou persoonlijk. Ze kijkt verder dan alleen het eten. Zodat je echt patronen kan doorbreken. Voor mij kwam ze op het juiste moment in mijn leven. Ik voel me weer goed, energiek , zit goed in mij vel”.


We leven met z’n allen in een dieetcultuur. Je ‘moet’ er op een bepaalde manier uitzien en daar ‘hoort’ een bepaald eet- en beweegpatroon bij. Je zou je haast al schuldig voelen als je op een verjaardag een stuk taart neemt of friet in een restaurant.

Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Ook zorgt het ervoor dat we veel bezig zijn met ons uiterlijk, met hoe we eruit zien. Of bepaalde kleding ‘wel kan’. Of je ‘buik’ niet te veel aftekent. Met onszelf vergelijken. En daar kun je behoorlijk onzeker en ongelukkig van worden.

Wil je dit niet meer?

Ga dan niet opnieuw op dieet maar ga samen met mij aan de slag. Dingen zullen op z’n plaats gaan vallen, duidelijk voor je worden, waardoor je er ook nog eens vele malen sterker uitkomt. Ik help je graag.

Het diëten loslaten wil overigens niet zeggen dat je dan maar alles gaat eten waar je zin in hebt. Juist niet. Je gaat leren hoe jij een gezonde balans bereikt. En wat daarvan op invloed is.

Jij leert de regie te pakken op je eetgedrag. Zodat jij voortaan die eetkeuzes kunt maken die je graag wilt maken. En de kans op een blijvende verandering is daarmee ook nog eens vele malen groter.

En daarmee onderscheidt mijn aanpak zich van andere voedingscoaches en diëtisten.

Stop met diëten en start met leven!


Review
“De afgelopen weken veel over mezelf geleerd, dit door de persoonlijke aanpak van Ilona. Ze neemt de tijd voor je en begrijpt wat er speelt. Hierdoor goede tips en handvatten gekregen en belangrijke veranderingen doorgevoerd. Ik zit beter in mijn vel en door mijn manier van leven voel ik me veel relaxter. Ilona bedankt voor je goede begeleiding en support. Raad iedereen aan om eens bij haar langs te gaan, om voorgoed de dieetregels overboord te gooien. Voor mij is de weegschaal een stuk minder belangrijk geworden, zeker omdat ik me stukken beter voel dan een aantal maanden geleden. Nogmaals bedankt Ilona”.


Lekker praktisch

Wat is het ‘Fijne relatie met eten’ traject niet: kilo’s knallen, eetschema’s en lijstjes krijgen met verboden producten en gezonde vervangers (want hebben je die tot op heden geholpen?). Dat het draait om de weegschaal en dat jij je steeds moet verantwoorden waarom er die week niets af is.

Wat is het ‘Fijne relatie met eten’ traject wel: werken aan een eetpatroon wat bij jou past zonder strenge eetregels. Inzicht krijgen in waarom het je niet lukt om wat minder te snoepen, snacken of snaaien en hoe dan wel. Meer rust gaan ervaren rondom eten. Weer kunnen genieten van eten zonder schuldgevoel. Geen gejojo meer én lekkerder in je vel zitten en weer tevreden en trots kunnen zijn op jezelf.

Dat is kort samengevat wat het traject jou kan bieden! Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan om erachter te komen of het bij je past en is wat je zoekt. Je kunt dan al je vragen stellen en na afloop bepaal je helemaal zelf of je gaat starten of niet. Het is dus geheel vrijblijvend.

Zo’n kennismakingsgesprek kan nooit kwaad toch? Dus twijfel niet en stuur me meteen een bericht.

Wat je krijgt:

* Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.
* Een intakegesprek van ca. 75 tot 90 minuten.
* 6 coachingsgesprekken van ca. 45 tot 60 minuten.
* Het superinteressante werkboek ‘Op weg naar een gezonde relatie met eten en jezelf’ en diverse opdrachten voor thuis.
* Onbeperkt vragen stellen via de mail.

In totaal zal een traject zo’n 3-4 maanden duren. Je bepaalt zelf hoeveel tijd er tussen de afspraken zit. Over het algemeen spreken we eens in de 2 weken af. Verlenging van het traject is altijd mogelijk.

Waar: woon je in de omgeving van Fijnaart dan vinden de gesprekken plaats in de sportschool Lifestyle 13 in Fijnaart. Woon je in de omgeving van Sint Willebrord dan vinden de gesprekken plaats in mijn praktijk aan de Smoutstraat 1 in Sprundel.

Jouw investering: 324 euro

Vergoedingen:

* Mijn traject kan (deels) vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk hier of dit ook voor jou geldt. Klik op de naam van jouw verzekering.
* Vraag bij je werkgever na of er een vitaliteitsbudget, persoonlijk ontwikkelbudget of loopbaanbudget (LBB) is. Met een traject van Health Coach Ilona werk je namelijk direct aan jouw fysieke en mentale gezondheid!
* Heb je een eigen bedrijf? Coachingskosten kunnen onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn.

N.B. Het ‘Fijne relatie met eten en jezelf’ traject wat je ook op deze site vindt, is hetzelfde als dit Lifestyle 13 en Health Coach Ilona traject. Dit om verwarring te voorkomen.


Over mij

Een aantal jaar geleden zat ik in dezelfde situatie als jij. Ik vond mezelf te zwaar en dat maakte me erg onzeker en ongelukkig. Ik vergeleek mezelf ook constant met anderen en voelde me minderwaardig. Eten gaf me wél een goed gevoel.

Maar dit is compleet veranderd. Ik vind mezelf nu wel de moeite waard en ik ben blij. Blij met hoe ik eruitzie, met hoe ik over mezelf denk en hoe ik me voel. Het maakt mijn leven een stuk lichter en aangenamer!

Daarnaast ben IK nu degene die bepaalt wat ik eet, wanneer en hoeveel en niet dat stemmetje in m’n hoofd (of een dieet). Ik ben de baas! Eten zonder schuldgevoel lukt nog niet altijd maar eten is weer gewoon eten. Waar je van mag genieten.

Ik heb lang het idee gehad dat het door het afvallen kwam, dat ik deze transformatie heb doorgemaakt. Maar ik weet nu wel beter. Ik weet dat het hem veel meer zat in het aan de slag gaan met mezelf. In mezelf meer gaan waarderen, accepteren. In mezelf belangrijk genoeg vinden. Waardoor ik beter voor mezelf ging zorgen en wel die eetkeuzes kon maken die ik graag wilde maken. Juist daardoor kon ik mijn nieuwe gewicht vasthouden. En inzicht hebben in waarom ik op bepaalde momenten at en hoe ik hiermee om kon gaan, dat heeft me ook ontzettend geholpen en dat doet het nog iedere dag.

Vaak zoeken we het in diëten en afvallen. En denken we dat als we afgevallen zijn, we wel tevreden kunnen zijn met onszelf. Dat we door het volgen van een dieet of strenge regels ineens wel die discipline hebben om altijd maar de ‘juiste’ eetkeuzes te maken. Maar niets is minder waar. Het werkt juist omgekeerd. Werk eerst aan jezelf, aan je relatie met eten, dan heb je een superstevig fundament waar je op voort kunt bouwen en de rest van je leven profijt van hebt. Dan heb je geen discipline of wilskracht nodig maar komt het helemaal vanuit jezelf. Dan hoef je niet meer vol te houden. Je eet, beweegt en leeft op die manier omdat je het belangrijk vindt. En een sterkere motivatie kun je niet hebben.

En dat verklaart dus ook meteen waarom je relatie met eten en jezelf binnen mijn aanpak centraal staat. Kun jij je hier ook in vinden? Dan weet ik zeker dat mijn programma wat voor jou is en dat je er veel aan zult hebben.

Naast ervaringsdeskundige heb ik trouwens ook de nodige expertise in huis. Ik heb de opleiding gewichtsconsulent/ voedingsdeskundige succesvol afgerond. Ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten. Heb me gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag en ben aangesloten bij de gelijknamige werkgroep van Diana van Dijken (voedingspsycholoog). Ook ben ik me momenteel aan het verdiepen in intuïtief eten (ik heb een cursus gevolgd van het Centrum van Intuïtief eten) en ik volg een opleiding om ACT toe te kunnen passen binnen mijn praktijk. (Wil je weten wat dat is dan zou ik even googelen)

Genoeg over mij. Ik ben vooral ook geïnteresseerd in jouw verhaal. In wat jij allemaal al hebt gedaan en waar jij tegenaan loopt. Waar jij hulp bij kunt gebruiken. Zullen we dit bespreken tijdens een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek? Twijfel niet en doe het gewoon. Klik hier.

Werk aan een superstevig fundament waar jij op voort kunt bouwen en de rest van je leven profijt van hebt”.


Review
“Na zoveel pogingen om af te vallen kwam ik daarna iedere keer weer aan. Het welbekende jojo effect.  Via via kwam ik bij Ilona terecht. In gedachte had ik dat Ilona mijn stok achter de deur zou zijn om minder te eten en dan zou het wel weer lukken. Maar er gebeurde iets wat ik niet had verwacht. Er werden geen voedingsschema’s opgesteld (en eigenlijk weet ik ook wel wat ik het beste wel en niet kan eten). We gingen kijken naar waarom ik toch iedere keer weer terug aankom. Wat speelt er in mijn hoofd. Er ging een wereld voor mij open. We weten allemaal wat we zouden moeten eten maar weten we ook wat er in ons hoofd zit qua gedachtes en patronen die we kunnen doorbreken om een blijvend resultaat te behalen? Van het gevoel levenslang te hebben ga ik stapje voor stapje naar een normaal leven waarbij ik mijn ideale eetpatroon kan volgen zonder me schuldig te voelen!”