Meteen naar de inhoud
Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten. Je bent er wellicht naar op zoek omdat je af wilt vallen. Je hebt misschien al ontelbare afvalpogingen gedaan en weet het gewoon niet meer. De grens is bereikt, je kleding zit te strak en je bent gewoon niet blij met wat je in de spiegel ziet. En dus heb je besloten voor een koolhydraatarm dieet te gaan. Je kent voorbeelden genoeg van vrouwen die bewezen hebben dat het werkt.

Dus ben je dat ook van plan en ben je nu op zoek naar koolhydraatarme recepten zodat je weet wat je dan moet eten.
De vraag is alleen: Kun jij die koolhydraten missen? Word jij blij van geen brood, pasta, rijst, aardappelen, koek, gebak en snoep? Houd je dat lang vol?

Koolhydraatarme recepten

Koolhydraten in koolhydraatarme recepten

Een dieet werkt … maar alleen op de korte termijn. En wist je dat koolhydraten eigenlijk heel belangrijk voor je zijn? Dit is wat koolhydraatarme recepten missen:

* Koolhydraten zijn dé energiebron voor ons lichaam. Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurt als je die weg laat.
* Koolhydraten bevatten belangrijke voedingsstoffen als vezels (belangrijk voor je stoelgang en gezonde darmen) en vitamines en mineralen.
* Die vezels zitten alleen in koolhydraten. Vezels geven daarnaast ook nog eens een verzadigd gevoel.
* Koolhydraten zorgen ervoor dat jij helder kunt denken. Ze worden afgebroken tot glucose en jouw hersenen en zenuwstelsel zijn er geheel afhankelijk van.
* Doordat je koolhydraten schrapt eet je vanzelf meer vetten wat kan leiden tot een (te) hoog cholesterolgehalte.

En wat ook belangrijk is als het gaat om koolhydraatarme recepten

*Koolhydraten zijn erg lastig te mijden. Als je een aantal koolhydraatarme recepten hebt wordt het wat gemakkelijker maar wat als je uit eten gaat of een verjaardag hebt? Je kunt niet zomaar meer met alles meedoen. Het is dus heel moeilijk om dit voor een langere tijd vol te houden en er een echte leefstijl van te maken, zoals weleens wordt beloofd.
*Je moet voor jezelf anders koken dan voor de rest van het gezin.
*Je kunt een verstoorde relatie met eten ontwikkelen! Ik spreek heel veel klanten die na het volgen van een koolhydraatarm dieet met koolhydraatarme recepten, als de dood zijn voor brood, pasta, rijst, aardappelen en zelfs bepaalde fruit- of groentesoorten! Omdat ze bang zijn daarvan aan te komen.

Wat voor leven heb je dan?! Ik kan je één ding vertellen: het is heel lastig om van die gedachtes af te komen.

Wat ik jou wil vragen is dus om nog eens heel goed na te denken over of je dit wel echt wil. Of het allemaal wel haalbaar is. Word je hier nu zoveel gelukkiger van? Past het bij je?

En als je twijfelt en niet weet hoe het anders kan download dan hier bijvoorbeeld eens mijn gratis e-book Nooit meer op dieet of lees een van mijn blogs of start gewoon hier.

Want ik begrijp heus wel dat je af wilt vallen. Ook ik was ooit 30 kg zwaarder maar het is niet een dieet met koolhydraatarme recepten wat me geholpen heeft, maar een normaal basiseetpatroon ontwikkelen waar ik me goed bij voel en blij van wordt. Het veranderen van mijn gewoontes en mindset. Beter voor mezelf gaan zorgen en mezelf eindelijk weer eens de moeite waard vinden. En dat ik het op die manier heb aangepakt daar ben ik elke dag nog ontzettend dankbaar voor. Lees hier meer over mij.