Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Stel jezelf eens wat vaker de waarom-vraag

Stel jezelf eens wat vaker de waarom-vraag

Verleidingen afvallen Health Coach Ilona

Daar stond ik. Voor de kast en vervolgens bij de la waar de chocola in ligt. Het was een uur of 4. Eerder die dag had ik een kleine aanrijding gehad en ik had het een en ander moeten regelen. Ik baalde nog flink na en het had me ook allemaal veel te veel tijd en energie gekost. Tijd die ik liever aan iets anders had gespendeerd. Ik was er klaar mee. Moe. Na al die ellende had ik toch wel iets lekkers verdiend?

Maar nee, STOP. Ik kreeg een helder moment. Wat stond ik hier te doen? Waarom wilde ik zo graag wat snoepen?

Juist, uit zelfmedelijden. Om mijn vervelende gevoel weg te eten. Maar dat is niet de reden waarom ik chocola wil eten. Ik wil een stuk chocola eten omdat IK dat echt WIL en daar bewust voor kies. Om er lekker van te genieten. Dat kon ik in deze situatie niet eens doen.

Dat ik me zo rot voelde was heel normaal. Het is nou eenmaal zo. Ik moet ermee dealen. Het is niet het einde van de wereld.

Ik deed de kast weer netjes dicht en ging verder met wat ik nog van plan was. Ik ben er lekker niet ingetrapt. 

Heb jij dat ook weleens dat je op zoek gaat naar eten om van een bepaald gevoel af te zijn? Vraag jezelf op dat moment eens af WAAROM je dat wilt. En voelt die reden voor jou goed? Als je hier even goed bij stilstaat kan je de juiste keuze maken. Jij hebt het onder controle. 

Deze 2 interessante blogs kunnen je ook nog helpen: Honger is niet altijd honger maar wat dan wel? en Wat voor eettype ben jij?