Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Afvallen en weer aankomen: Waarom het echt niet alleen aan je eetpatroon ligt

Afvallen en weer aankomen: Waarom het echt niet alleen aan je eetpatroon ligt

chips aankomen


Ongemerkt kunnen er veel dingen in je leven spelen die van invloed zijn op wat je eet.

Vaak zijn het niet de maaltijden die ertoe leiden dat je weer aankomt en terugvalt in oude gewoontes. (Misschien eet je wat te veel maar dat is simpel aan te passen).

Het zit ‘m vaak juist in die andere momenten.

-Zoals ’s avonds op de bank wanneer je een halve zak chips leegeet omdat je iets vervelends hebt meegemaakt op je werk. Omdat het allemaal niet zo lekker loopt. Omdat het werk je steeds meer tegen begint te staan.

-Omdat je de hele dag van hot naar her aan het rennen bent en vindt dat je daarom wel iets lekkers hebt verdiend. Maar omdat je eigenlijk iets anders nodig hebt en dat lekkers jou dat niet kan geven, blijf je maar eten in de hoop dat gevoel toch te ervaren.

-Of omdat je ruzie hebt gehad met je partner, je verdrietig voelt en dit wilt verzachten met eten.

-Omdat je slecht slaapt , je daarom vaak moe voelt en eten gebruikt om meer energie te krijgen.

-Of omdat je het heel moeilijk vindt om nee te zeggen tegen een gebakje, om iets af te slaan als iemand aandringt of om voor jezelf te kiezen en niet mee te gaan in het eetgedrag van je partner.

-Of omdat je voor een ziek of hulpbehoevend familielid zorgt en eigenlijk voor iedereen behalve voor jezelf, waardoor je soms eten nodig hebt om het vol te kunnen blijven houden.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden waardoor jij nu ook misschien beseft dat DIT dus maakt wat je eet wat je eet. En dat je te veel eet waardoor je weer aankomt. En dat je vooral daar dus dingen in moet gaan veranderen. In de oorzaak.

Je hier bewust van zijn is al een hele belangrijke stap.

Eten doet iets voor je.

Vraag jezelf af: Wat doet het voor jou? Wat maakt dat je te veel eet? Denk daar eens over na. Daar ligt namelijk ook de oplossing.

Dit is wellicht ook nog interessant: Wat is een gezonde relatie met eten? En wil je hier nog meer over weten? Kijk hier of meld je aan voor mijn wekelijkse inspiratiemail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.