Meteen naar de inhoud

Sperziebonenschotel

Aardappel sperziebonen schotel

Ziet dit er nou niet lekker uit ? Gezond eten hoeft echt niet moeilijk te zijn en kan gewoon met aardappelen, groente en vlees.

Ingredienten voor 2 personen:

600 gram aardappelen*
1 el olijfolie
1 rode paprika
1 rode ui
1/2 rode peper
250 gram sperziebonen (diepvries)
1 blikje tomatenblokjes
Paprikakruiden, gedroogde basilicum, peper
2 tartaartjes

Bereidingswijze

*Je kunt deze schotel maken met gekookte aardappelen, gebakken aardappelen, aardappelpuree of zoals ik gedaan heb met aardappelen uit de oven. Aan jou de keuze.

Voor aardappelen uit de oven: Snijd de aardappelen in partjes. Voorkoken is niet nodig. Meng ze in een schaal met 1 el olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder. Doe de aardappelen op een ingevette bakplaat voor 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

Voor aardappelpuree: de aardappelen stampen met wat peper, nootmuskaat, scheutje melk en een scheutje vloeibare boter.

Snijd de ui en paprika in blokjes en de rode peper fijn. Bak ze in wat vloeibare boter of olie in een braadpan. Voeg daarna de sperziebonen toe en bak kort mee. Dan de tomatenblokjes erbij, de paprikapoeder, basilicum en wat peper en laat even pruttelen. Bak de tartaar en bestrooi met wat peper tot deze mooi gaar is.

Geniet ervan !

Hier vind je nog een pastagerecht.