Home » Blog » Zo hou je je gewicht wel vast

Zo hou je je gewicht wel vast

Frustratie afvallen

Waarom lukt het mij nou niet om gewoon nee te zeggen ? Waarom val ik steeds terug in oude gewoontes ? Waarom zitten die kilo’s er altijd zo weer aan ?

Het is dé frustratie van iedereen die al eens (of vaker) heeft geprobeerd om af te vallen.

En in deze nieuwe blog geef ik antwoord op deze vraag. Het zijn 11 inzichten waarvan ik zeker weet dat je er nog nooit aan hebt gedacht maar die je wel gaan helpen !

Hierin is één ding belangrijk en dat is een fijne, relaxte relatie met eten ontwikkelen en met jezelf. Klinkt misschien zwaar maar ik ga het toelichten:

De relatie met eten

# 1 Als je vaak denkt in gezond/ongezond, goed/slecht, dit mag ik niet/dit mag ik wel, dan is op een gegeven moment de balans zoek. Want altijd maar gezond en de goede dingen eten, alleen maar dingen die je ‘mag’ dat houdt niemand vol. En daarbij levert het vaak dat welbekende schuldgevoel op waardoor je de handdoek in de ring gooit en slecht over jezelf denkt. Dus is het nodig anders te gaan denken over voeding. Relaxter met voeding om te gaan.

# 2 Als je tijdens het afvallen alleen maar heel streng voor jezelf bent, jezelf vanalles ontzegt, alleen maar dingen eet die moeten omdat dat nu eenmaal in je weekmenu staat, dan hou je dat ook niet vol. Misschien wel een tijdje maar het gaat je niet helpen om op gewicht te blijven. Want zodra je je gewicht bereikt hebt, ga je weer eten als ervoor want ‘nu mag je weer’ en voor je het weet zitten die kilo’s er weer aan.

#3 Weet je door al dat lijnen niet meer wanneer je nou echt honger hebt of vol zit, ga je hieraan voorbij, dan bestaat de kans dat je na je dieet te veel gaat eten of overeten.

#4 Als je geen voedzaam, volwaardig eetpatroon hebt ontwikkeld, geeft je lichaam allerlei signalen af dat het iets mist, wat jij steeds kunt interpreteren als: ik heb suiker nodig of een snelle snack.

#5 Heb je geen aandacht besteedt aan is het honger of speelt er iets anders en wat is dat dan ? dan heb je de werkelijke reden waarom je bijvoorbeeld altijd ’s avonds op de bank chips moet hebben niet achterhaalt en kun je er ook geen oplossing voor bedenken. Wat dus maakt dat je nog altijd geen maat kunt houden of steeds dat ene stemmetje in je hoofd hoort waar je op den duur aan toe geeft.

Relatie met jezelf

#6 Als je geen voldoening haalt uit je dag, veel verplichtingen hebt en nauwelijks aan jezelf toekomt ga je juist die voldoening of waardering of troost in eten zoeken.

#7 Sta je altijd ‘aan’ ook als je zou moeten slapen of rust moet pakken dan voel je je steeds vermoeid, denk je energie nodig te hebben uit eten en kan het ook nog eens zijn dat je meer hongerhormonen aan gaat maken.

#8 Als je jezelf niet de moeite waard vindt om goed voor te zorgen, waarom zou je dan ook goed eten, gaan bewegen, waarom zou je dan überhaupt nee zeggen tegen die lekkere chocoladereep ?

#9 Als je jezelf als persoon niet accepteert, waarom zou je dat wel doen als je 10 kg lichter bent ?

#10 Als je steeds denkt ik kan dit niet, het lukt me nooit waarom zou je het dan deze keer wel lukken om je gewicht vast te houden ? Dit soort gedachtes helpen je niet en zullen moeten worden aangepakt.

#11 Vind je het lastig om om te gaan met bepaalde emoties en heb je hier geen handvatten voor gekregen dan zal je nog altijd in periodes dat het minder goed met je gaat, naar eten blijven pakken om even niet te hoeven voelen.

Misschien herken je wel een aantal dingen bij jezelf en het mooie van dit alles is, is dat er dus wel degelijk een oplossing in het verschiet ligt ! Je hebt alleen een andere aanpak nodig. Eentje die je eerder nog niet ontdekt had.

En dat je weet dat als je hier aan gaat werken ook JIJ voor eens en altijd je gewicht vast kunt houden. Dat jij van die strijd verlost kunt worden. Dat jij wel die leuke kleding kunt gaan dragen. Dat je je niet meer ongelukkig hoeft te voelen na weer een nieuwe mislukte afvalpoging. Dat je trots kunt zijn op jezelf omdat jij het nu wint van dat stemmetje in je hoofd. Dat jij die vermoeidheid die je misschien nu ervaart voorgoed vaarwel kunt zeggen. Dat jij je weer goed kunt voelen over je lichaam en jezelf.

Hulp nodig ? Maak eens vrijblijvend kennis met mij en mijn werkwijze door het contactformulier in te vullen en dan neem ik contact met je op voor een afspraak. Gewoon doen !

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.