Home » Blog » Volhouden, kwestie van discipline ?

Volhouden, kwestie van discipline ?

Volhouden, dat is toch wel een van de moeilijkste dingen als het gaat om vallen of je gewicht vasthouden. Ik hoor dit regelmatig terug dus je bent daar zeker niet de enige in !

Vaak wordt gedacht dat het je ontbreekt aan discipline, dat je ‘zwak’ bent, maar is dat eigenlijk wel zo ? Zo kort door de bocht is het naar mijn mening niet. Er speelt namelijk nog veel meer mee.

Denk eens over de volgende 3 dingen na. Als dat helemaal helder is, heb je die discipline misschien wel helemaal niet nodig. Je voelt dan bijna als vanzelf de noodzaak om te willen veranderen. En DAT gevoel is vele malen sterker, gaat jou vele malen meer helpen dan dat stukje discipline.

1. Heel belangrijk: Wat wil je graag bereiken ? Waar ga je naartoe werken ? Wat levert dat jou dan op ? Maak het concreet. Wat is jouw plan. Waar ga je het voor doen ?

2. Zorg voor een duidelijke motivatie die echt belangrijk voor je is. Waarom wil je dat bereiken? Wat is jouw wens daarachter ? Welke gevoelens gaan daarmee gepaard ? Waarom wil je nou eigenlijk ECHT afvallen ?

3. Wat kun je vandaag al doen ? Welke kleine stap kun jij steeds zetten ? Jouw einddoel lijkt misschien nog ver weg. Zorg dus voor kleine tussendoelen waar jij succeservaringen door op kunt doen.

Jouw antwoorden op vraag 1 en 2 zijn misschien nog niet helemaal duidelijk, maar wees er gedurende jouw afvalproces bewust van. Zo komt er vast steeds meer opborrelen en wordt die wens om af te vallen, die motivatie om vol te houden vele malen sterker.

Het kan helpen om hierover van gedachten te wisselen. Om zo jouw motivatie goed neer te zetten. Om samen een plan op te stellen en daarvoor een stok achter de deur te hebben. Ik help je daar graag bij. Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen ? Neem contact op voor een gratis kennismaking.

En naast motivatie en dat wordt vaak vergeten of er wordt niet aan gedacht, is het ook heel belangrijk te kijken naar andere factoren die van invloed kunnen zijn op dat volhouden. Daar kom ik de volgende keer op terug.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *